onsdag 5 augusti 2020

Säkring propp

En oberoende tjänst som hjälper dig jämföra produkter, priser och återförsäljare online. Gratis att använda! Jämför pris byggvaror. Hitta rätt produkt till rätt pris.


Flera varianter - beställ idag - inga avgifter och garanterat bra service! Beställ online och hämta i butik efter minuter.

Bli medlem i Club Clas och du får tillbaka 3% i bonuscheckar på allt du handlar. Allt inom Elinstallationer CEE-don Dimmers Eldosor.


Detta kan nämligen i vissa fal resultera i överhettning och eventuell brand. En sådan typ av överbelastning kan skapas när allt för stor ström går genom en ledning, där kortslutning kan vara en orsak. Säkring är en anordning för att förhindra överbelastning i elektriska anläggningar, vilket skulle kunna leda till överhettning och i värsta fall brand.


Proppar, smältsäkringar i elcentralen skyddar elanläggningen i händelse av överbelastning eller vid fel i elektriska apparater. När en propp gått bör man först försöka ta reda på orsaken.


Därför byter man ut den trasiga proppen mot en ny med samma märkström, färgkod.

Märkströmmen betecknas med ampere (A). Säkringen skyddar din elanläggning genom att ” proppen går” om något skulle bli fel.


Storleken på säkringen, alltså mängden ampere (A), avgör hur mycket el du kan använda där hemma. Oftast hittar du huvudsäkringen i ditt mätarskåp eller precis intill. Byta trasig propp ( säkring ) och återställa utlöst automatsäkring Om proppen går på nytt finns det ett fel som måste åtgärdas. Kontakta en elinstallatör om du inte själv kan hitta felet.


Trasiga proppar ska slängas – försök aldrig att reparera dem. Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Några cookies är nödvändiga för att websidan ska kunna fungera. Lite kryptisk trådrubrik kanske.


Mer utförligt förklarat så har jag vid sommarstugan bytt ut den gamla elcentralen med proppsäkringar till en. Många av våra säkringar levereras i ett 2-pack vilket gör att du alltid har en extra i reserv.


Se till att du beställer rätt proppar och säkringar genom att kolla vilken spänning och vilket amperetal du behöver. Det finns olika styrkor på säkringarna.


För att veta vilken styrka säkringen har finns det olika färger på baksidan av varje säkring. Det står även en text på proppen. Så här går du tillväga… 1.

IFÖ:s diazedsäkringar, typär bly och kadmium-fria och uppfyller kraven i IEC-normen 269-3-1. Samtidigt lever de upp till den gamla normen, därav D. Det innebär att de kan användas överallt där man idag har tröga säkringar (gL) Karakteristiken på D kan sammanfattas som trög i överströmsområdet och snabb i kortslutningsområdet, (både trög och snabb). Karaktäristiken på gG säkringen kan sammanfattas som trög i överströmsområdet och snabb i kortslutningsområdet.


En säkring är en skyddskomponent. Dess funktion är att bryta strömmen när den når över en viss nivå. Genom att bryta strömmen i tid kan följdskador och brand undvikas. Har du problem med säkringar som löser ut?


Att välja rätt huvudsäkring. Säkringar (även kallade proppar ) finns i elcentralen. Har du för liten huvudsäkring kan den gå sönder när du använder mycket el.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.