måndag 27 november 2017

Bildstöd schema

Schema eller program. I vänstra kolumnen finns klockslag. I högra kolumnen namnet på aktiviteten. Ladda ner gratis bildstöd. Här kan du gratis ladda ner veckoschema och månadsscheman. Klicka på schemat du vill använda och spara sedan ner till din dator och skriv ut. Självklart kan du göra schemabilder med bildstöd. Du kan göra färdiga dag-för-dag-bildscheman. Här är ett schema över en dag med nationella prov. Förberedelse inför, under (och efter) en aktivitet.


Material att använda tillsammans med Livet i bokstavslandet. Slöjdord och -aktiviteter. Bilderna är mina egna.


Ett veckoschema i färg är egentligen utformat för barn med särskilda behov och då framförallt barn med behov av bildstöd. Det är också bra för de barn som behöver få lite mer struktur på vardagen. Här hittar du allt material som kan laddas ner. En del kan även beställas.


Bildstöd schema

Vi har idag två scheman. Nedan ser du de olika typer av bildstödsmaterial som finns att välja på. Så här kan ett schema se ut. I detta inlägg skriver jag tillsammans med logopeden Elin Nordin, vi vill tillsammans dela med oss av kunskap och tips kring bildstöd i undervisningen.


Vi använder bildstöd på olika sätt (främst via veckotavlan med sju färger från Habiliteringen), men det är svårt att få plats med en hel dag, och just att ni bockar av varje aktivitet genom att flytta bilderna på denna extratavla gillar jag. När skulle jag göra det?


Ett schema kan vara till hjälp för att minnas och svarar på frågorna vad och när. Flera personer kan ha varsitt schema. Veckoschema med bildstöd.


Bildstöd schema

Det här med bildscheman och bildstöd kan kännas både förvirrande och svårt att komma igång med. Men ibland är det bättre att tänka mindre och helt enkelt bara testa. Man kan nästan alltid ändra sig längs vägen, och ofta, ofta gör bilderna en sådan otrolig skillnad för att minska frustration och utbrott att när man väl har börjat vill man aldrig sluta.


Tänk dig att vakna på morgonen och inte ha en aning om vad som ska hända och vad som förväntas av dig idag. Text av Clara Linnros, barnpsykolog. Rutiner är bra för små barn.


Bildstöd schema

De har inte samma överblick över en morgon eller en kväll som en vuxen. Att avsluta saker (när föräldern vill) är ofta svårt. Vad ska hända, när?


Det känns plötsligt och oförberett för barnet! Ett schema är ofta en remsa med bilder, så eleven kan se vad som ska hända, i vilken ordning och vad som händer när besöket är över. Exempel på schema för besök hos skolsköterska. Ett Super-VÖL- schema – AIn Formulär.


Widgit Writer är en app för att skriva enkla dokument med symbolstö ljudning och talat stöd. Widgit Writer laddar du ner till din iPad från App Store för kr och loggar sedan in med samma användaruppgifter du har för Widgit Online. Vi på Symbolbruket vill göra det enkelt att skapa bra och tydligt bildstöd.


Vi vill hjälpa fler att vara delaktiga, förstå sin vardag och utvecklas. Tillsammans med Widgit Software utvecklar vi olika program, appar och tjänster med Widgitsymboler.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.