onsdag 28 augusti 2019

Kapacitiv givare funktion

Köp Givare Billigare här. En kapacitiv givare arbetar med en högfrekventsvängningskrets som alstrar ett elektriskt fält vid den aktiva sensorytan medhjälp av en kondensator.


Den kapacitiva givaren arbetar beröringsfritt vilket innebär att inga krafter verkar mellan givaren och det detekterade föremålet. När ett fast eller flytande ämne närmar sig detta fältsker en kapacitetsförändring och därmed en förändring av förstärkningen i dennasvängningskrets.


SICK:s kapacitiva givare är aldrig långt borta från händelsernas centrum.

Med sina räckvidder mellan och mm kan de användas i nästan alla installationssituationer, vilket gör att de kan anpassas till ett brett spektrum av applikationer. Dessutom är dessa sensorer anmärkningsvärt okänsliga för störningar. Med en kondensator av plattyp kan kapacitansen mellan två plattor med konstant storlek ändras genom att ändra deras avstånd eller genom att placera ett dielektrikum i mätgapet.


CDär en unik sensor för nivådetektering av vattenbaserade vätskor Den unika kapacitiva sensorn CDdetekterar vattenbaserade vätskor genom plast och glas. Givaren anpassar sig automatiskt till olika materialtjocklekar. CDkompenserar för fukt, skum och avlagringar som kan byggas upp över tid.


Den nya kapacitiva omkopplaren i CS-serien är designad för applikationer där kontrollfunktioner ger en diskret design.

När ett föremål med ett annat dielektrikum än luft passerar förbi så ändras kapacitansen. Spolen och oscillatorn känner kapacitansändringen och oscillatorn ändrar sin svängningsfrekvens.


Givaren påverkas av ledande och icke ledande material. Den induktiva givaren är en signalgivare med beröringsfri avkänning som detekterar en funktionsrörelse i bearbetnings- eller verktygsmaskiner, robotar, produktionslinjer och transportörer etc, och omvandlar den till en elektrisk signal. När ett metalliskt föremål kommer närmre den aktiva ytan än det angivna.


Givarna har både frekvensutgång och analog signal. Displayen har många användbara funktioner t ex: timer, digital ingång, filter, start-stopp utgång, doserings- funktion mm och det gör givaren till ett komplett flödes- hanteringssystem. För en kapacitiv givare är detta enkla frågor. I gengäld är de mycket högohmiga, vilket kan vålla bekymmer med signalbehandningen (känsliga för störningar med mera).


Avkänningsmediet ökar kapacitansen och det leder till en förändring av givarens utgångstillstånd. Tekniken som en kapacitiva givare använder sig av gör det möjligt att detektera vissa material genom andra. Funktion: Mellan “jordning” och den “aktiv” delen genereras ett elektriskt fält.


Materialnärvaron av ett främmande material påverkar kapacitansen mellan de båda elektroderna. Detta skapar en förändring I det elektriska fältet dem emellan.


Den aktiva elektroden känner av skillnaden och ger en utsignal.

Resistiva pekskärmar var vanliga i smartmobiler, men har nästan uteslutande ersatts med kapacitiv pekskärmsteknik. Kapacitiv pekskärm.


Vanligaste givarna för att mäta luftfuktighet är de kapacitiva givarna. Funktion: En icke-ledande tun folie förses med ett tunt guldskikt på vardera sida. Denna tunna folie utgör ett dielektrikum och guldskiktet utgör plattorna i en kondensator.


Den isolerande folien fungerar som en ”svamp” och absorberar fukt. Figur 5: Uppmätt kapacitans som en funktion av luftfuktighet för givaren General Eastern GEI-Cap. Vid frekvens kHz och luftfuktighet 50% ska kapacitansen enligt databladet vara 1pF. De kapacitiva givarna har hittat en viktig tillämpning som nivågivare.


Då sätter man en rad givare på ex. Detektering av pellets är ytterligare en mycket vanlig tillämpning. Balluffs kapacitiva givare känner av vätskor, granulat och pulver, genom direktkontakt med mediet eller genom en ickemetallisk behållarvägg.


Den patenterade Smart Level tekniken i givarna kompenserar för alla typer av fukt, skum och beläggningar och dessutom för upp till mm tjocka glas- och plastväggar. OTTO’s nya kapacitiva omkopplare i CS-serien är designad för applikationer där kontrollfunktioner ger en diskret design.


KAPACITIVA GIVARE Högpresterande givare med långt känselavstån liten hysteres och stora justeringsmöjligheter. Lämpliga för svårdetekterbara material som t ex pulver och kutterspån eller detektering av vätska genom skiljevägg av plast eller glas. Liten hysteres även vid max känslighet.


SPEEDPARTS ersättningsdelar är framtagna efter originaldelens form och funktion vi jobbar alltid tätt tillsammans med tillverkaren för att påverka material och.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.