tisdag 12 september 2017

Multimeter användning

Välkommen in till hela familjens varuhus. Glöm inte att även besöka vårt café under ditt besök i våra varuhus. Se våra senaste produktnyheter. Läs katalogen redan idag!


Norge, Finland och Danmark.

Hitta ditt närmaste varuhus. Stort sortiment av multimeters till låga priser. Byggvaruhuset på nätet som erbjuder hög kvalitet till superpriser! SEs största utbud av batterier.


Inga avgifter, alltid garanterat bra service. En multimeter kan användas för att mäta om en nätadapter fungerar.


För att mäta likspänning ansluts den svarta proben till COM (jord) och den röda till uttaget märkt med V (se bild 1). Om multimetern har autorange ställs vredet till likspänning.

En instruktion i hur man använder en multimeter för att mäta spänningen över komponenterna i en krets. Multimetern är avsedd för användning inomhus. Stäng av multimetern efter användning. Plocka ur batteriet om du inte tänker använda instru-mentet under en längre tidsperiod.


Kontrollera regelbundet batteriet eftersom det kan börja läcka efter en tids användning. Byt omedelbart ut batteriet om du upptäcker läckage. Användning av multimeter.


Hej, Vid användning av multimeter ska man ställa in mätområdet så att området är högre än det som ska mätas för att inte bränna säkringarna och förstöra metern. Koppla sedan den svarta kabeln på multimetern till jord och den röda kabeln mot den du vill mäta. Ström är styrkan i ampere och spänning är antalet volt. Högtalarkablar kan man mäta med hjälp av resistansmätningen.


De enskilda mätfunktionerna är vanligtvis indelade i flera mätområden, för att inom det oftast relativt breda totala mätområdet uppnå både hög upplösning och hög mätnoggrannhet. Med multimetern UT131D från Uni-T nära till hands kan du, enklare än tidigare, göra mindre felsökningar i hemmet. Otast måste den röda testpinnen anslutas i en annan kontakt på multimetern för strömmätning. En lysdiod drar ca 20mA (A), en bilgenerator laddar mellan mellan och 1A.


A, sen går säkring i den och kretsen bryts.

Bromsslang per meter, var köpa? Induktionshäll - vilket märke? Hur lång tid tog din uppkörning? Hur drivs separat oljesmörjning?


Vi hjälper dig hitta lägst pris på produkter inom renovering och bygg. Styr eluttag, lampor etc. Bli medlem i Club Clas och du får tillbaka 3% i bonuscheckar på allt du handlar. Felaktig användning kan orsaka materialskada, elchock, per-sonskada eller död.


Om analog multimeter I en analog multimeter passerar mätströmmen en upphängd spole med visare. Spolen sitter monterad i ett magnetfält. När spolen genomflytes av ström blir det ett magnetfält även runt spolen. Högre strömmar är över det område som du kan mäta med det "vanliga" uttaget.


Det är typiskt över 1A, men det är lite olika. Om du tittar på multimetern ser du högsta värdet som går att mäta med det vanliga uttaget, allt där över upp till 10A är högre strömmar. När den inte används kan den lagras iI utrymmet på baksidan av multimetern.


Strömtången är försedd med ett skydd där användarens fingrar inte får vara framför. Testa gärna ditt batteri med en riktig batteriprovare innan du slänger batteriet om du k. Utvecklad av elektriker.


Tillverkad av Fluke. Kompakt sann RMS-mätare för kommersiellt bruk. Fluke 1är den perfekta mätaren för krävande platser, exempelvis kommersiella byggnader, sjukhus och skolor. Tack vare innovativ teknik och förenklad användning kan Testos elektriska mätinstrument mäta alla elektriska parametrar tillförlitligare och noggrannare än någonsin tidigare.


Amperemeter är ett instrument som mäter elektrisk ström. Ordet kommer från ampere, SI-enheten för strömstyrka.


Se även den franske fysikern André-Marie Ampère som efter borttagande av accenten gett sitt namn till denna enhet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.