tisdag 19 september 2017

Batteri till solpanel

Jämför pris på kök. Hitta rätt produkt till rätt pris. Sveriges största utbud av batterier – Inga avgifter och garanti för bra service!


Tusentals smarta, säkra, miljövänliga och energisnåla produkter som lyser upp ditt hem. Med batterier kan du öka din egenanvändning.


Ett batteri gör att du kan lagra den överskottsel din solcellsanläggning producerar under dagen för användning på kvällen när solen har gått ned.

Det gör att du bättre kan matcha din produktion med din konsumtion och generellt få mer egenanvändning ur dina solceller. Solcellsbatterier, paneler, regulatorer, omvandlare och batterier till vindkraftverk skall vara anpassade för förbrukning. Det finns en uppsjö solcellsbatterier och de fungerar, men olika bra. Ett solcellsbatteri har till skillnad från ett startbatteri, tjocka blyblattor, för att kunnat leverera ström under lång tid.


Off Grid produkter. Vilka komponenter behövs för installationen av solpanelen Endast tre kompontenter behövs, Solpanel, en regulator och ett batteri.


Med ett solcellsbatteri kan du lagra solenergin på dagen för att använda på kvällen när solen gått ned. På så sätt blir du mer självförsörjande och kan använda dig av förnybar energi dygnet runt.

Lagra din egen solenergi och bli mer självförsörjande. Concorde är speciellt utvecklat för solenergianläggningar och har överlägsna egenskaper när det gäller livslängd och djupurladdning. Batteri Concorde AGM 300Ah. Skruvanslutning för kablar (max mm²).


Till detta köper du en laddningsregulator av MPPT-typ, som tar vara på solpanelens energi ordentligt. Du behöver naturligtvis en solpanel också. En panel på W och ett batteri på Ah är en bra start för några LED-lampor och en mobil. En bärbar dator kanske kräver lite mer, beroende på hur länge den skall användas.


Konventionellt AC- batteri (nedre bilden): Elektricitet från solcellerna på taket går via en växelriktare och omvandlas till växelström. Om den skickas till ett konventionellt batteri konverteras den tillbaka till likström.


När strömmen från batteriet ska användas måste strömmen först omvandlas till växelström. Goal Zero tillverkar främst externa batterier, även kallade power banks för att ladda dina prylar när du inte har tillgång till ett vägguttag, samt solceller för friluftsliv. Nu har vi Club Days och 5% rabatt på Surfplattor. Fri frakt över 5kr, dagars öppet köp och snabba leveranser.


Handla på Mediamarkt. Bli medlem i Club Clas och du får tillbaka 3% i bonuscheckar på allt du handlar.


Den modulära konstruktionen gör det möjligt att lagra batterikapaciteten i området från kWh till kWh för att tillgodose kundens speciella behov. Kanske skall upp till buan en sväng till innan vintern så skall jag ta ett kort på märkplåtarna.

Men solpanelen är c:a 80x140cm och runt 4cm tjock (tror jag!) så den ger på rätt bra. Separat Regulator som jag monterar inne har uttag: till solpanelen, till batteriet (12V) och till förbrukare.


Denna laddare är den lättaste som GoalZero har lanserat så du kan enkelt stoppa ner den i väska och ta med den på dina äventyr. Max spänning från solpanel till regulator är V. Köp Solceller online på kjell.


Dessutom skulle du med samma regulator kunna koppla in ännu en solpanel för att få upp effekten och laddströmmen till det dubbla. Det kan du inte om du kör ett system med Volts batteribank. Tänk på att invertern du behöver för omvandling till 2Volt växelspänning i så fall måste vara anpassad för just Volts system.


Bilens generator skall leverera: 1Volt till 1Volt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.