måndag 1 augusti 2016

Led konvertering lagligt

Att konvertera en strålkastare till LED är inte så självklart enkelt. Exakt var själva ljuspunkten hamnar i en strålkastare är extremt viktigt för resultatet. En halogen eller Xenon-lampa har väldigt stark ljuspunkt, medan en LED -lampa ofta har flera ljuspunkter. Detta i sig gör att risken för felaktig ljusbild ökar markant.


Led konvertering lagligt

Konvertering – i allmänhet ganska enkelt. Som princip finns det två sätt att skaffa LED -strålkastare: Med ett så kallat konverteringskit eller med hjälp av eftermonterade LED -strålkastare. Om du väljer det första alternativet byter du ut strålkastarna helt och hållet, inklusive huset.


När du genomför ett byte från halogen till LED i halvljus och dimljus krävs det i normala fall att du genomför en strålkastarrengöring eller en automatisk nivåreglering och därefter godkännande i registreringsbesiktning. Eftersom H7-lamporna slocknar allt tidigare så är jag inne på att byta till LED -ljus på min Smart -07. Det finns tydligen flera som säljer konvertering till LED. Kan detta göras på min bil utan mackel med lagar och regler?


Kompakt och med extra bra precision Välj alternativ-60%. LED-konverteringskit från LEDSON.


Led konvertering lagligt

LED diodlampor som HLED och HLED lampa för ersättning av halogenlampor i strålkastare eller dimljus i Bil, Lastbil, MC, Skoter m. Lågenergilampor och LED -lampor kommer i stor utsträckning ersätta miljotals glödlampor inom några år och ju snabbare du byter desto mer pengar sparar du. Samtidigt gör du miljön en stor tjänst eftersom lågenergilampor och LED -lampor både förbrukar mindre energi och har mycket längre livslängd.


Ibland går inte locket bakom lampan att montera tillbaka pga. LED konverteringslampor är större än vanliga halogenlampor för att möjliggöra en korrekt kylning.


Vi säljer lösa lock med olika dimension separat för att lösa detta bekymmer. Lampans mått från anliggningsyta sockel är ca 50mm. LED-lampan sticker ut för mycket. LED lampor når maxstyrka direkt och är dessutom energisnåla och hållbara.


Led konvertering lagligt

Det är knepigt att få bra ljusbild med LED i lamphus avsedda för halogenlampor. Testade själv på två bilar, och blev inte nöjd. Ja, det lyser skarpt och vitt, men ljusbilden är helt fel, vilket man märker i mörker (lyser ingenting på sidorna och sprider helt fel framåt).


H-lampor med LED som ljuskälla. Den är särskilt vanlig i hel- och halvljus, men dessa lampor här är främst menade som dimljus. F: Vilken lampsockel behöver jag? S: Du måste välja samma lampsockel som det är på fordonets befintliga halogenlampor.


Om du är osäker på vilken lampsockel som är i din bil kan du ta hjälp av Osram lampguide - PS: Xenonkungen tar inget ansvar för eventuella fel i externa listor. Behöver du konvertering för LED -lampor? Här hittar du konverteringskit där lampor och konvertering ingår i samma kit - välkommen till mekster.


Till skillnad från halogenlampor tänds LED -lamporna till 100% utan någon fördröjning. Purelux G20:s optimala ljuskägla ger bästa möjliga synlighet och sikt utan mörka fläckar.


Montera LED istället för Xenon, lagligt ? För tre år sen köpte jag 2st Led -lampor till min -SAAB 9- och monterade på halvljuset. Vi har den senaste modellen! Har funnits Xeon kit att köpa till min cykel rätt länge men det är ju mindre lagligt att eftermontera i Sverige.


Nu såg jag att dom hade släppt LED headlight också men hur är det med det, finns det lagar för det med. Get HID performance with the benefits of LED. LEDs are the highest performing, most reliable bulbs currently available.


Halvljus: För att uppfylla jag undrar vad bilen måste vara utrustad med för att man ska kunna lagligt konvertera från halogen LED så blir det precis lika. Upp till 160% starkare ljus.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.