Tekniken som används går ut på att varierande magnetfält från hällen inducerar strömmar i den kastrull eller stekpanna som används och på det sättet skapas värme. Induktionshäll är en teknik som används i modernare spisar för matlagning.
Tekniken går ut på att varierande magnetfält från hällen inducerar strömmar i använd kastrull eller stekpanna för att på så vis skapa värme. Dessa magneter genererar ett magnetfält som värmer upp kastrullen och inte hällen. Induktion är effektivare eftersom du bara värmer pannan och inte den omkringliggande luften eller hällen.
En induktionshäll värmer upp dina grytor och pannor med hjälp av magneter under glasytan.
Men detta betyder inte att allting som är magnetiskt aktiverar värmefunktionen om du skulle råka tappa eller glömma någonting på spisen. Spisen är kökets hjärta, oavsett om den har induktionshäll, keramisk häll eller är en gasspis. På senare år har dock induktionshällen blivit det populäraste valet tack vare den elektromagnetiska tekniken som genererar och överför värme direkt till kastruller och stekpannor.
Om det inte står några kastruller på hällen värms inte kokzonen upp. Dessutom förblir den outnyttjade ytan sval vilket gör din induktionshäll säker. Vad är en induktionshäll ? Hällen ser ut som en blank glasskiva med små markeringar i för att visa var kokzonerna är.
Vi ska för första gången köpa en induktionshäll, frågan är vilken? Kan ni tipsa om vad ni har för sort, vad ni är nöjda med eller mindre nöjda med.
Skulle bli väldigt tacksam! Jag har Ikeas breda som är 80cm, och idag skulle jag aldrig gå tillbaka till 60cm. Det går snabbt att värma mat och vatten på en induktionshäll.
Det går lika snabbt att få vatten att koka som i en vattenkokare och reglagen till hällen reagerar lika snabb som en gasspis. Med en vanlig, traditionell spis värms värmeplattan först upp och överför sedan värmen till kastrullen. Via magnetism överförs istället värmen direkt till kastrullen.
På så vis är det bara själva kastrullen som blir varm och det är därför väldigt lätt att reglera värmen på en induktionshäll. Men när kärlet är varmt kan naturligtvis hällen under värmas upp också. Därför är det viktigt att hällen har ett överkokningsskyd så att den stänger av sig själv om det kommer kokande vätska på den. Kokzonerna på induktionshällen utsöndrar helt enkelt inte någon värme utan eftersom de värmer kastrullerna med hjälp av magnetism.
Eftersom induktion drivs av magnetism så måste dina kokkärl vara magnetiska för att de ska fungera på en induktionshäll. Jag hör ljud när jag använder induktionshällen är detta normalt?
Om du hör något av dessa ljud under användning är det helt normalt. Witt WIFär en typisk induktionshäll som dock är den billigaste i vårt test men som trots det levererar ett bra resultat. Dock så bränner det inte fast lika mycket på en induktionshäll. Jag har bara behövt ta fram rakbladsskrapan en gång per år.
Torkat med vanligt diskmedel på trasa annars. Vi har en Electrolux från -och är mkt nöjda. Läs även om hur du kan göra rent en vanlig spishäll eller glashäll.
Vikten av att regelbundet rengöra en induktionshäll. Den här frasen är särskilt användbar då det kommer till städning och rengöring. Keramikhäll är en variant av elspis.
Det är alltid lätt att vara efterklok. Den har en plan ovansida (utan utstående spisplattor). En spis med keramikhäll är energisnålare än en traditionell spis med gjutjärnsplattor men ömtåligare.
Om varmt socker spills på hällen och får ligga kvar kan en kemisk reaktion utlösas som kan skada den.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.