torsdag 7 maj 2020

Plc styrsystem

PLC (av engelska programmable logic controller) eller programmerbart styrsystem är ett slags dator som främst används inom automation, till exempel för att styra en montagelinje, ett vattenkraftverk eller åkattraktioner på ett nöjesfält. PLC är ett programmerbart, mindre styrsystem för styrning av industriella applikationer, som en enkel form av automation.


Styrsystemet kallas på engelska för PLC som betyder Programmable Logic Controller. I detta system finns det också möjlighet att lagra viss information såsom ord eller delar.


PLC är tillverkade i integrerade kretsar och kan översättas som små mikrochips i olika apparater.

Därför kan en rad företag använda sig av dessa styrsystem. PLC ´n består av en processor, ett minne, ingångar som kan ta emot elektriska signaler från tex. PLC (Programmable Logic Controller eller programmerbart styrsystem ) PLC :er är egentligen inbyggda datorer med färdiga gränssnitt för att koppla in signalgivare eller styra olika saker. Ofta finns vanligt förekommande kommunikationsprotokoll integrerade i enheterna för att underlätta integrationen med andra system.


CJPLC : High performances modular controller. CP2E CPSeries Compact Controller. CP1L Best in class compact machine controller. CP1E The economic machine controller.

CP1H Fastest compact machine controller. PLC :er – Styrsystem Optimal prestanda och tillgänglighet: WAGO erbjuder användarvänliga styrsystem ( PLC :er) med kraftfulla processorer, låg strömförbrukning, många interface, platsbesparande design, hög tillförlitlighet och rätt pris. Vi har lång erfarenhet av PLC -programmering och styrsystem inom industrin.


Elektroautomatik är en helhetsleverantör inom automation och levererar nyckelfärdiga lösningar - från idé till slutgiltig produktion. PLC är en förkortning som står för Programmable Logic Controller, eller programmerbart styrsystem. För att styra en PLC kopplar man den till ett operatörsgränssnitt, t. HMI eller ett SCADA-system.


Maskinerna ska på ett intelligent sätt automatisera kritiska beslutsfattanden för att uppnå bättre säkerhet, prestanda och produktivitet. För komplexa styrsystem kan det vara enklast att bygga ett PLC-styrsystem.


Det ger en möjligheter anpassa styrsystemet att både styra och reglera ett antal funktioner som är villkorsstyrda. Idag finns det fler möjligheter att lösa kommunikationen mellan fler sammankopplade komponenter och utrustningar.


Logiska styrsystem för maskiner i de industriella och de kommersiella har historiskt sett genomförts på nätspänningen där man använder sammankopplade reläer, som är utformade för att hjälpa en steg för steg logik. Idag är de flesta sådana system byggda med programmerbara styrsystem, PLC, eller med mikrocontrollers. Dataundercentral eller Digitaliserad undercentral (DUC) är ett elektroniskt styrsystem för fastighetsautomation.


Systemet liknar industrins PLC, men skillnaderna blir mindre och mindre. Programmens cykeltid är vanligtvis även längre då det inte finns behov av extremt snabba händelseförlopp i en fastighet.


Vi har varit i branschen i flera decennier och har en gedigen erfarenhet av programmering av PLC och styrsystem för diverse automationslösningar.

Oavsett om det gäller ändringar i ditt befintliga system eller programmering av nya PLC och operatörspaneler, anpassas programmeringen för bästa möjliga funktion och kostnadseffektivitet. Industriella informations- och styrsystem är IT-baserade system som används för att styra och övervaka fysiska processer och system i realtid. Många samhällsviktiga verksamheter, exempelvis dricksvattenproduktion och eldistribution, är beroende av den här typen av system.


PLC ingår som en komponent eller kompetensområde inom industriell automation. Det kan röra sig om att styra en en pump, en ventil, en montagelinje eller en robot. Med den omfattande PLC -portföljen från Phoenix Contact erbjuder vi dig innovativa lösningar för automation. Bland annat PLCnext Control- styrsystemen för nya grader av frihet, PLC för fastighetsinfrastruktur eller PLC -programvara.


Dessutom ministyrsystem för enkel användning och upp till komplexa lackeringsband i bilindustrin. Ska jag gå på den enkla förklaringen och skippa de vackra orden, så är helt enkelt ett styrsystem det system som reglerar arbetsmoment i en maskin så att den gör det den ska. PLC står för Programmable Logic Computer, men i Sverige säger vi programmerbart styrsystem.


Det är en dator med ett styrsystem som oftast är gjort för att vara enkelt att använda för operatören, till exempel en automatiserad monteringslinje i en fabrik. Om PLC - styrsystemet ska fungera optimalt, och om du vill dra full nytta av fördelarna med systemet, krävs det att programmeringen är av absolut bästa kvalitet.


Vi programmerar i de industriledande programmen, Siemens Omron och Allen Bradley, för att garantera att våra kunders produkter är av bästa kvalitet och lever upp till såväl deras som våra förväntningar. Till att börja kan noteras att Akademiska Hus i Solna vill avstå från övergripande scadasystem för att samordna övervakningen av alla enskilda styrsystem.


Istället har man valt PLC (programmable logic controller - styrdator) med inbyggd webbserver. Inte minst höga kostnader för scadasystem har spelat in i det beslutet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.