torsdag 4 augusti 2016

Elmotor till vedkap

Försäljning – Reparation – Service. Kundanpassade lösningar. Kontakta oss på Sverull idag. Utrustade med säkerhetsfunktioner, hög kvalité och hjul för enkel transport.


ELMOTOR TILL VEDKAP 4hk. En perfekt motor för drivning av vedkapar, klyvar mm.

Motorerna är helkapslade och fläktkylda. Tillverkade i svartlackerad aluminum med fötter som kan sättas på valfri sida. Vi använder cookies (kakor) på vår webbplats för att göra ditt besök bättre och i syfte att förbättra vår webbplats. Elmotor till vedklyv HK520.


Endast för 3-fas och med två lägen, ett för uppstart och ett för drift. Det här är ett hemmabygge och den är gedigen, väger alltså en hel del. Det finns förberett för hjulmontage (för att förenkla förflyttning) men jag vet inte var hjulen är någonstans, hittar jag de så följer de såklart med. Pris: 5kr eller högstbjudande Finns.


Kraftöverföringen från elmotorn till axeln sker med dubbla kilrep och kilremsskivor.

Köp reservdelar till vedklyv och vedmaskiner på nätet hos OnlineByggvaror. Reservdelar vedklyv levererat. Köp El och belysning snabbt och enkelt på nätet!


Hög kvalitet Bra priser Brett proffssortiment Snabba leveranser! Transportörobjekt till vedhantering el. Svante Fransson Mek. Perfekt till vedhantering.


El-kapsågen är en effektiv, säker och lätthanterlig vedkapsåg. Sågen har en stabil och kraftig uppbyggnad och klarar alla de krav som ställs på en modern vedmaskin. Vedkap med rejäl elmotor säljes. Ved sågas enkelt i förutbestämda längder genom en steglös ställbar längdindikator.


Hitta din produkt 2. Lägg i varukorgen 3. Fick en brunnen elmotor utan märkskylt på mitt bord. Av byggmåttet 1mm, axeldia mm tolkar jag det som en kW. Till klyvar med elmotor ingår vägguttag med fasvändare för 16A-handske samt brytare utrustad med motorskydd.


För klyvar som ansluts till traktor ingår AMAB. Gammal vedkap med kw elmotor. Eftersom den är hemsmidd så är det ju inte säkert att den är "rätt" byggd.

Funderar på vilket varvtal som är lagom? Klingan är nånstans runt 6mm. Remskivorna är 2mm på motorn och lite mindre (1eller 14 minns inte exakt) på kapaxeln. Fast nu verkar det ju vara en 1-fas vedkap.


Om den är har en 3-fasmotor kan man göra om den till 1-fas och då kan man få den att snurra fel håll. Man kan koppla om kondingen så det blir rätt men minns inte hur jag gjorde. Faxes El -kapsåg är en effektiv, säker och lätthanterlig kapsåg.


Fakta Kapklingan är monterad på en mm axel som är lagrad i två lagerhus. Det gör att kolven ej behöver gå tillbaka till utgångsläget utan startar från den punkt där stoppet är inställt. Det är mycket användbart vid klyvning av kortare bitar.


I övrigt har maskinen samma enastående prestande som 500-modellen. Yxan kan vara ett bra komplement till din vedklyv. Glöm ej att använda rätt skyddsutrustning och arbetshandskar.


Ett tips är att skaffa en med bra arbetshöjd så du inte sliter på ryggen. En motorkap är perfekt till all form av tyngre kapning som kan förekomma! På BAUHUAS hittar du högkvalitativa motorkapar som gör kapjobben enkla. Jag tänkte mig från början en helt vanlig vedkap.


Men långt bak i lill-hjärnan finns nåt som säger mig att fundera på en kombimaskin med klyv. Jag kan nog tänka mig att bygga den med antingen elmotor då enbart kap eller kombi då driven med traktor ( har en BM 4).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.