torsdag 21 april 2016

Isolationsmätare

Spänningsprovare med testfunktion för jordfelsbrytare. Det korrekta namnet är isolationstestare eller isolationsprovare. En isolationstestare används för kontroll av isolationsresistansen både på installationer och på maskiner. Man testar med en hög spänning och mätvärdena är normalt i megaohm, därför kallas instrumentet också för en meg-ohmmeter.


Levereras komplett med kablar och mjuk väska. Isolationsmotståndet ska hålla minst MΩ. Storlek: 170x44x40mm. Mäter isolationsresistans upp till GΩ. Kan även mäta växelspänning (max. 7V). Beställ idag, leverans imorgon! Beving tillhandahåller utrustning för nätkvalitet och elsäkerhet, jordfelsövervakning, isolationsövervakning, och portabel mätutrustning. Logga in för att se. Har provat att mäta en av faserna i mitt hus med en isolationsmätare.


Alla brukare kopplades bort, och sedan mätte jag och fick följande mätvärden: mellan nolla och jord: ej mätbart (indikeras som blinkande 1:a i displayen och enligt manualen betyder det att "kretsen är öppen"). Detta tolkar jag som ett bra värde! Megga eller iosolationsmäta? Automatisk avstängning.


Isolationsmätare

Observera, denna text är maskinöversatt. Om man gör en isolationsmätning ute hos en kund i elcentralen för att kolla så kundens elanläggning är OK och man får ett värde på 5MΩ så är ju detta ett godkänt värde enligt standarden som säger att det ska vara minst 1MΩ vid 500V eller. Farnell erbjuder snabba anbu expediering samma dag, snabb leverans, omfattande förteckning, datablad och teknisk support. Här finns det mesta som behövs för att underlätta i vardagen.


Vi har ett stort urval av smarta produkter, trådlösa, kabelanslutna och många fler. Används för att testa isolering av ledningar i elektrisk utrustning, apparater och maskiner och är lämplig för användning på hybrid- och elfordon. Isoleringsmätare för användning i bilverkstäder måste vara robusta och ge korrekt diagnostisk information på grund av miljön där de används.


I drivlinan för hybrid- och elfordon kan fukt tränga in och. Köp FLUKE Isoleringsprovare. Ska endast mäta gruppen för utbyggnaden, men testade även hela. Diagnostik av lindningar sker med högkänsliga isolationsmätare, tan delta (förlustfaktor) eller PD- (partial discharge) utrustning.


Kontroll av plåtpaket görs bl a med hjälp av erhållna värden ifrån ringprov och termofotografering. Glidlager mäts upp och kontrolleras med ultraljud.


Utan en uppdaterad webbläsare kan du få problem med att ta del av innehållet på beckers. Använd någon av nedan länkar för att byta från eller uppdatera den webbläsare du använder idag.


Isolationsmätare

Den inbyggda vridspolen visar tydligt om isolationsmätningen följer starkströmsföreskrifterna, avläsningen är direkt och utan omräkning vid alla. V - batterisparande automatisk avstängningsfunktion - stor display med. Ny isolationsmätare för mycket stora motstånd. Utrustat med timerfunktion, isola- tionstest, auto.


Anslutningar för Index Adjuster, Line, Earth, Resistance under test och Resistance Box. Kraftfulla isolationsprovare för felsökning och förebyggande underhåll. Spara tid och underlätta isolationsmätning vid installationskontroll och.


Megger höjer gränserna för handhållna isolationsmätare. Utförandet av en isolationsmätare eller, som den oftast benämnes, megohm-meter eller megger är olika alltefter den önskade noggrannheten. Nu behöver du inte papper och penna!


Isolationsmätare

Med Fluke connect kan du automatiskt spara dina värden och dela dem med dina arbetskamrater. Titta på filmen nedan som visar hur man kan använda Fluke Connect.


För en mer korrekt isolationsmätning används en s. Att isolationen är OK då man likströmsmäter med 9V, som är den vanligaste spänningen i en multimeter, är ett nödvändigt men inte tillräckligt villkor för att isolationen skall kunna betraktas som OK. Most recent Software version 3.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.