tisdag 19 april 2016

Geodetisk mätteknik

Geodetisk mätteknik

Det kan till exempel röra sig om inmätning av ett hus som en granne upplever står på sin tomt eller utsättning av en väg som skall anläggas. Creative Commons Erkännande-Ickekommersiell-IngaBearbetningar 3. Uppskattningsvis är det platsförlagd undervisning cirka 2-dagar per vecka och resten av tiden ägnas åt grupparbeten och självstudier. Geodetisk och fotogrammetrisk mätnings - och beräkningsteknik.


Du utför mätningar i många olika sammanhang. Inmätning, utsättning, terrängmodeller vid byggnation av broar, vägar och andra mark- och anläggningsjobb. Instrumentlära: Totalstation, fältdator (Geodolite, Psion). Koordinatberäkningar med flera oberoende metoder och programvara (Point, Geodos, Geodos-pc, Geo).


Inmätning och utsättning med totalstation Filöverföringar, fältdator - Pc. Stommätning avser etablering av stomnät som bärare av referenssystem. Detaljmätning innefattar utsättning vid byggande samt inmätning av detaljer för upprättande av geografiska databaser.


Kompendium i mätteknik, kompendium (geo). Mätningsteknik innefattar kunskap om tekniker och metoder. Denna dokumentversion är att betrakta som de n första officiella. I Sverige och en del andra länder är konventionen att x-axeln i detta sammanhang är riktad mot norr och y-axeln mot öster, med positiv omloppsriktning medsols, alltså omvänt mot skolboksgeometrin, där y-axeln är riktad uppåt och x-axeln åt höger, med positiv omloppsriktning.


Våra mättekniker har både lång erfarenhet och unik kompetens. Det finns en lång tradition av tekniska mättjänster inom vår organisation.


Geodetisk mätteknik

På Mätpartner i Östergötland har vi tillsammans en bred och gedigen kompetens inom geodetisk mätteknik med tillämpning inom de flesta områden. Vi arbetar med traditionell mätteknik och håller noggrannhet och kvalitet högt. Därför väljer vi instrument och metoder som på ett tryggt sätt kan leverera det.


Efter utbildningen kan du arbeta som bla mättekniker eller utsättare på kommun eller ett byggföretag. Vi är mätkonsulter inom bygg- och anläggningsbranschen.


Med erfarenhet av olika typer av mätningsuppdrag. Vi optimerar ti ekonomi och kvalitet.


Om du tycker om att arbeta med siffror, ha datorn som hjälpmedel och en växling mellan sysslor inomhus och utomhus, så kanske mätningsingenjör eller mätningstekniker är yrket för dig! GeoDeal erbjuder tjänster inom mätningsteknik och tillämpar en variation av metoder för att ge bästa resultat.


Vi har kompetens inom geodetisk inmätning, byggutsättning, GPS-mätning, 3D-laserscanning, precisionsavvägning, samt uppritning i 2D och 3D. Kontakta gärna oss vid frågor! Läs YH-utbildningen hos Teknikhögskolan och bidra till att bygga en hållbar infrastruktur. Vi stdjer rationell användning av modern geodetisk infra-struktur och mätteknik genom rådgivning.


Främst sker det genom en uppdaterad hemsida och de publicerade dokumen-ten HMK-Geodesi. I revisionen ingår avstämningar med omvärlden och en välutvecklad teknik- och metodutveckling. Kart- och mätningsteKniKer – distans. Yh-poäng Som kart- och mätningstekniker arbetar du med geografiska informationssystem (GIS) och satellitpositioneringssystem som GPS och GLONASS.


Geodetisk mätteknik

Dokumentera och bevaka t. Som geodetisk mätningstekniker är framtidsutsikterna goda. Utbildningen vid Teknikhögskolan i Göteborg ger dig grunderna att jobba i byggbranschen! Här hittar du informationsmaterial om geodetisk mätning. Dioptra Longitud Teknik AB är en mätkonsult företag med verksamheter inom bygg- och anläggningsbranschen.


Under fliken filmer hittar du filemr om modern mätteknik. Stomnät, byggmätningar, geodetisk mätning. Behörighet för mätningstekniska arbeten i Trafikverket.


Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.