onsdag 13 april 2016

Daggpunktsmätare

Det perfekta instrumentet att använda på fält. En kontinuerlig mätning av tryckluftens fuktinnehåll, eller så kallad daggpunkt, ger omedelbart besked om någon komponent i anläggningen har dålig funktion eller slutat fungera. Att välja rätt daggpunktsmätare och daggpunktsmätutrustning för din applikation är viktigt.


För att hjälpa dig att få ut det mesta av ditt trycklufts- eller industrisystem är du välkommen att kontakta oss genom att använda vårt kontaktformulär eller bara ringa oss. Med ett brett urval av kapacitiva fuktgivare kan vi leverera givare till de flesta applikationer, allt ifrån processapplikationer i spårämnesnivå till högfuktapplikationer såsom HVAC, där både fukt- och temperaturgivare ingår.

Daggpunktsmätare och mätverktyg för tryckluft och gaser. Beställ idag, leverans imorgon! De mäter vid vilken temperatur som kondens (dagg) faller ut.


När daggpunkten och luftvolymens temperatur är kän går det att beräkna den relativa fuktigheten helt automatiskt. DewCheck är ett optimalt instrument för klimatkontroll vid rostskyddsmålning.


Den grafiska displayen med pekskärm gör instrumentet väldigt lätt att använda. Bläddra genom potentiella leverantörer inom branschen daggpunktsmätare på Europages, en världsomspännande B2B-plattform för inköp.


FA 5är optimalt lämpad för daggpunktsmätning i utomhusmiljö eller i tuff industrimiljö.

Principen för daggpunktsmätare är att på något vis uppnå luftens daggpunkt och då notera vid vilken temperatur detta sker. Givaren i den elektroniska daggpunktsmätaren består av en liten spegel med kylning och termometer, en ljuskälla och en fotodetektor. Luftfuktighet är ett mått på mängden eller andelen vattenånga som finns i luften.


Pyrometer-daggpunktsmätare BPMed pyrometer-daggpunktsmätaren BPkan man mäta snabbt och pålitligt både yttemperaturen av diverse materialer (utan kontakt) och luftfuktigheten. Vaisala DMdaggpunktsmätare från VAISALA OYJ.


Portabla daggpunktsmätare för fältbruk för mätningar i instrumentluft, tryckluftsleningar m m. DP 4- Bärbar daggpunktsmätare med integrerad tryckmätning. Nya unika DP 4från CS Instruments kombinerar daggpunktsmätning och tryckmätning i ett instrument och är med sitt uppladdningsbara batteri utvecklad speciellt för användning i fält.


Förhållandena i ledningen är representativa för instrumentluft. X-axeln visar antal år och y-axeln avvikelse från referensvärdet -50°C vid periodiska kontroller. Avvikelse från ref. Vaisalas daggpunktsmätare DMT 1är en mätare i miniatyr, avsedd för mätning av torr luft eller torr gas i OEM-applikationer.


Enheten mäter daggpunkter ända ner till 80ºC eller ppm fuktighet. Flamsäker daggpunktsmätare Caltech har presenterat en ny daggpunktsmätare som är explosionssäker, flamsäker och Atexklassad. Den klarar 4bars tryck och kan mäta daggpunkten i såväl gaser som vätskor.


DMT1mäter daggpunkter ända ner till -80°C (-1°F) eller ppm fuktighet. Principen för en optisk daggpunktsmätare är att sänka luftens temperatur medan ångkvoten hålls konstant.

Vid en viss temperatur kommer vatten att fällas ut. Genom att mäta den ursprungliga temperaturen och temperaturen när detta händer, daggpunkten, kan luftfuktigheten bestämmas. Köpa: HygroClipHC2-LDP. Mätinstrument, givare, datalogger.


Välkommen till Swema! Ladda ner högupplöst bild. Licens: Creative Commons erkännande Storlek: 8KB: Format. PM8är ett kompetent bärbart instrument för mätning av fukt i gas eller vätskefas.


Mättekniken bygger på den väl beprövade aluminiumoxidgivaren designad för mätning i de mest utmanande applikationerna. BPmäter den aktuella rumstemperaturen och den relativa luftfuktigheten med hjälp av sin temperatur- och fuktsensor. Kimo Instrument AB lanserar DP5som är en ny portabel daggpunktsmätare för fuktmätning i tryckluftssystem.


Industritorget uses cookies to keep statistics, and manage the use of the site. By continuing to use our site, you consent to the use of cookies.


Vi har gasanalysinstrument av flera olika typer, för mätning av gaser i emissioner, process, omgivningsluft mm. Vi kan även hjälpa till med provtagningsutrustning, eller varför inte med kompletta systemlösningar, både stationäera och portabla.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.