måndag 4 april 2016

Byta vägguttag

Delbetala i upp till månader. Köp klockverktyg på Conrad. Leverans till din dörr på 48timmar! Vi har stort urval av takfläktar.


Vi hjälper dig jämföra produkter, priser och återförsäljare online.

Beställ online - Hämta i butik efter min. På utvalda orter erbjuds även hemleverans. Bli medlem i Club Clas och du får tillbaka 3% i bonuscheckar på allt du handlar.


De flesta elarbeten måste utföras av en auktoriserad elinstallatör. En del enklare arbeten, som att byta ett vägguttag, kan du få utföra själv.


Du får endast byta, inte flytta på vägguttaget, och om du har kunskap om hur du ska göra. Byta ett ojordat vägguttag.

Du får inte byta från ojordat till jordat uttag själv. Jordade vägguttag för högst A får du byta själv. Tänk på att alltid bryta strömmen innan du byter vägguttag.


Det är tillåtet att byta vägguttag själv, men bara sådana som är avsedda för högst 16A. Montera jordade skarvsladdar. Mer om elarbete i hemmet finns hos Elsäkerhetsverket.


Vi skulle vilja byta ut våra gamla vägguttag. Det är inga fel rent funktionellt på dessa uttag. Vill bara få ett modernare utseende. Oavsett om du är inomhus, utomhus, i garaget eller under motorhuven så kan du ta hjälp av vårt sortiment med belysning och elinstallationsprodukter.


En oberoende tjänst som hjälper dig jämföra produkter, priser och återförsäljare online. Gratis att använda! Att byta ett infällt, jordat vägguttag på högst ampere är ett elarbete som får utföras av privatpersoner själva.


Tänkte jag skulle byta vägguttagen här hemma mot nya med petskydd och som är lite djupare insticksbrunnar i. Då de gamla känns ganska farliga med en knatte som snart kommer krypa runt i huset. Har dock stött på ett mindre problem när jag kollade läget hur det såg ut med kablage.

När en elektriker ska byta till jordade uttag måste han bryta strömmen och öppna upp alla vägguttag och strömbrytare. Därefter tas de gamla ojordade ledningarna bort och nya jordade ledningar läggs in. Till sist sätts nya, jordade vägguttag och strömbrytare in. Med dagens utbud på marknaden kan du enkelt höja upplevelsen i ett rum genom att byta till t. Det här är kan man säga en hel vetenskap.


Vägguttag för antenn finns i många olika varianter. Du får bara ersätta slad stickpropp och skarvuttag med samma slags materiel som tidigare. Däremot kan du kapa av den trasiga delen.


Behöver du byta stickpropp på lampor av annat slag eller på hushållsapparater, ska de lämnas in till en fackman för ombyggnad. Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats.


Några cookies är nödvändiga för att websidan ska kunna fungera. Se vårt urval av inhalatorer här. Alltså får du byta ett jordat uttag själv, men det betyder inte att du bör.


Er du Ett jordat vägguttag 1. Om du ska byta vägguttag i din bostad (eller ditt fritidshus) så kan du använda ROT-avdraget. För att få nyttja ROT-avdraget så behöver du bland annat…: … ha fyllt år.


Det är viktigt att du stänger av elen innan du genomför bytet samt kollar att det är spänningslöst med hjälp av strömbrytaren eller direkt i uttaget. Jag har hittat ett vägguttag under tapeten. Alltså har jag ingen kåpa till det och det känns inte så säkert att ha ett "naket" uttag precis där man rör sig.


Alla uttag i huset är likadana. Kontrollera att det är spänningslöst där du ska arbeta.


Välj mellan utanpåliggande och infällda strömbrytare och vägguttag klassade för både torra och våta utrymmen. BAUHAUS har strömbrytare med trapp, kors och 1-pol samt jordade och ojordade vägguttag. BAUHAUS strömbrytare och vägguttag finns i många olika färger som vit, silver och svart.


På BAUHAUS hittar du utanpåliggande, infällda, jordade och ojordade uttag i många olika färger som exempelvis svart, vit och silver. Föredrar du välkända serier som Renova, Exxact och Trend från Schneider Electric? Då finner du det här!


Byte av infällt vägguttag 1. Lossa alla skruvar och ta ut hela insatsen. Om ledarisole-ringen är sprucken eller trasig måste du anlita en elinstallatör. Ojordat vägguttag 2. Om inte, klipp bort den ska-dade biten, avisolera 6-mm och tvinna trådarna. VÄGGUTTAG JORDAT 4-VÄGS 16A.


Lägg till i inköpslistan. Andra kunder köpte också. STRÖMBRYTARE INFÄLLD TRAPP.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.